Tunetele și artificiile: cum să nu se mai sperie

O cameră doar pentru ei

Dacă nu folosești dormitorul în noaptea de Revelion, lasă-i-l lor! Pntru câinii, tunetele și artificiile pot fi extrem de intense. Dacă îi lași in camera ta măcar pentru jumătatea de oră în care sunt artificii, le va fi mai bine. Se vor simți protejați și nu se vor mai răni, alergând prin intreaga casă sau curte.

whereas, although, firstly, secondly, thirdly
caine tunete si artificii

Fii alături de ei

Chiar dacă lumea spune să ii lași singuri să se liniștească, nu o face! Fii alături de ei! Câinii aud mai bine decât noi toate tunetele si artificiile, asa ca pentru ei, șocul e mai mare decât ne dăm noi seama. Toate animaluțele se simt mai bine atunci când oamenii lor sunt alături de ei și incearcă să ii liniștească.

Pentru animalele de companie, proprietarul este echilaventul unui refugiu, al unui port. El moduleaza raspunsul la stres al animalelor sale de companie

M. Gácsi , K. Maros, S. Sernkvist, T.Farago, A. Miklosi in studiul ” Efectul de refugiu-port al proprietarului. Raspunsul comportamental si cardiac la stimuli stresati in cazul câinilor”

Thundershirt

Cât de fain ar fi sa existe o cămășută care să ii imbrățiseze pe câinii in momentele in care bubuie tunetele și artificiile? Chiar există! Thundershirt. Se bazează pe aplicarea de presiune in puncte specifice și le dă câinilor o stare de liniște și de bine. 85% dintre oamenii care le-au folosit pentru animaluțele lor au spus că există o imbunătățire. In unele cazuri, este nevoie de animaluțul să fi incearcat Thundershirtul de câteva ori.

Thundershirt whereas, although, firstly, secondly, thirdly
câine tunete si fulgere

Ajutor medical

Medicamente de liniștire si mâncarea cu precursori de serotonină pot fi de mare ajutor. Crede-mă, am văzut multe cazuri in care câinii în vârstă, cardiaci au trecut mai bine peste Sărbători datorită lor. Serotonina este hormonul care ne face să ne simțim bine (Ciocolata, de exemplu, este o sursă de serotonină- dar nu le-o dăm căteilor, oricât de mult ne-ar ruga). Se găsesc în majoritatea cabinetelor și a farmaciilor veterinare și conțin de mult ori in denumirea lor cuvantul “calm”. Pe unele dintre animaluțele noastre ii ajută enorm. In mod special, atunci când e vorba de o mutare, de artificii, de transport cu emoții. Există și câțiva indivizi asupra cărora nu are nici un efect. Dar merită să încercați. E o metodă rapidă și destul de ieftină pentru a le aduce comfort.

Mâncare pentru alint

Cui nu-i place ceva bun când e trist sau speriat? E bine să ai pregatite câteva bunătățuri prin casă pentru perioadele in care tunetele și artificiile pun stăpânire pe cer. Nu exagera, insa fii conștient de puterea pe care o are Comfort Food-ul și asupra lor.

Uleiul de canabis

Uleiul CBD reduce anxietatea animalelor noastre de companie. CBD-ul se extrage din marijuana. Este porțiunea care aduce liniște și comfort. Efectele euforice ale THC nu sunt exprimate. Uleiul de canabis actionează asupra sistemului biologic canabioid. Cu alte cuvinte, e un mod biologic de a-i face să se simtă liniștiți.

Căsuțe antifonate

Compania FORD s-a implicat in găsirea unei soluții pentru cățeii noștrii care se sperie foarte tare in timpul artificiilor. Tehnologia de controlare a sunetului folosită la masini, este acum folosită in casuțele cățeilor, pentru a anula sunetele artificiilor și a lăsa cățeii să se bucure de o relativă liniște.In plus, are și un design chiar drăguț.

Leave a Comment