Stiați că ursuleții Koala miros a mentosane?

Stiați că nu sunt de fapt ursuleți?

Sunt mamifere cu marsupiu. După ce ii dă naștere, o mămică Koala isi plimbă puiul cu ea următoarele 6 luni. Dupa ce micuțul își face curaj să iasă in lume, vor mai trece incă 6 luni în care se va agăța de burtica și spatele ei. De abia după un an, puiul devine independent.

Stiați ca marsupienii Koala miros a mentosane?

Singurele frunze care le plac, sunt frunzele aromate de eucalipt. In mod normal, aceste frunze sunt toxice, insă tubul lor digestiv a evoluat astfel incât să le poată digera. Din fericire, pe lângă faptul că li se par gustoase, frunzele de eucalipt reușesc să le asigure și necesarul de hidratare. Mănâncă mai degrabă noaptea și au nevoie de un teritoriu mare, de zeci de copaci, pentru a putea avea o viață de calitate.

Probleme teritoriale

Copacii de eucalipt nu sunt valoroși pentru oameni. Ba din contră. În general, ei absorb toată umiditatea din sol, au rădăcini care se dezvoltă pe orizontală și consumă mult spațiu, pe care oamenii și-l doresc din ce în ce mai tare. Păsările nu pot să-si construiască cuiburi pe ramurile lor netede și astfel, copăceii de eucalipt nu sunt vitali pentru nimeni altcineva în afară de Koala. Din cauza defrișărilor masive și a incendiilor necontrolate, teritoriul lor se micșorează din ce in ce mai mult. Incendiile recente se adaugă la criza teritorială.

Koala
Whereas, in addition, in conclusion, in other words, however, for instance, above all, after that, similarly
animale salbatice
animal salbatic
australia

Stiai că?

  • Atunci când temperatura crește, Koala iși presează corpul de trunchiul copacilor si asta îi răcorește. Au nevoie de acești copaci din toate punctele de vedere. Adapost, hrană și asigurarea comfortului termic.
  • Pot fi extrem de feroce atunci când cineva încearcă să ii captureze. Zgârie, muscă și se luptă. Pe cât de draguți par, pe atât de mult luptă pentru libertatea lor. .
  • Majoritatea “ursuleților” Koala au o boală venerică cu transmitere sexuală numită Chlamidioză
  • Koala se întorc în copăceii pe care ii consideră casa lor, chiar dacă se rănesc in drum spre aceștia?
  • Dorm câte 18 ore pe zi si coboară rar ” cu picioarele pe Pământ”?
  • In libertate Koala trăiesc de la 10 la 15 ani?

Daca ai puterea să-i ajuți sau dacă vrei să faci un cadou diferit cuiva, apasă pe acest text. Te va trimite pe pagina oficială a centrului de conservare Koala si vei putea să contribui un pic la a face lumea mai bună si mai curată. Daca esti curios în câte feluri au reușit să facă oamenii lumea mai bună, stay tunned! La final de an urmează un articol cu reușitele noastre!

Leave a Comment