Șansa de a învăța din dragoste: copii și animalele

Familia noastră are 3 membrii. Noi doi și un cățel care locuiește cu noi în apartament. Îl cheamă Nicky. Îi mai spunem și Nicolae sau Nechifor. Depinde dacă a fost cuminte sau nu. Soțul meu l-a luat dintr-o benzinarie când era mic. Acum 8 ani. Nicky are o problemă de sănătate cronică. El are nevoie de multă atenție, îngrijiri medicale și multe resurse financiare. Oamenii ne spun mereu că atunci când vom avea copii, va trebui să îl dăm: ” Copii mici și animalele nu se inteleg.” Oare?

Momentul meu cel mai senin de ieri

Ieri am ieșit cu Nicky la plimbare. În lift, ne-am întâlnit cu un copilaș cam de 3 ani și tatăl lui. Trebuie să vă spun despre al nostru Nechifor că el este un suflet foarte tânăr. E foarte ușor să îl bucuri. De fiecare dată când ieșim afară e cea mai mare sărbătoare. De fiecare dată cand vede mingiuțe, jucării de pluș sau ardei gras, începe un mic dans. E și un foarte bun cântareț. In general, un câine talentat.

Nicky era fericit, gângura și țopăia. Copilașul când l-a văzut s-a luminat la față. A început să țopăie și el, a încercat să și “latre” finuț și să pună mâna timid pe el. Nicky iși continua dansul, fericit că simte fericirea altcuiva. 

Noi doi, adulții, care nu ne mai văzuserăm până atunci, ne-am descrețit frunțile și ne-am luminat. Cât a durat coborârea, cred că nimeni nu s-a gândit la nimic altceva. Eram pur și simplu senini. Păi cum să dau eu un cățel care produce atâta bucurie mie și unor oamenii pe care nici măcar nu îi cunoaște? 

Animalele de companie sunt profesori buni.

Ei ne motivează prin dragostea neconditionață pe care ne-o oferă. Noi, adulții, ne-o refuzăm din ce in ce mai des unul altuia. Unii copii nu au de unde să o învețe. Însa cei ce cresc cu animaluțe au o șansă în plus. 

Ne ancorează in realitate. Animaluțele nu au nevoie de Facebook, Instagram sau Tik Tok ca să se simtă apreciate. Ei au nevoie să ne uităm la ei și să ne întoarcem la lucrurile de bază, care susțin viața. Apă curată, mâncare sănătoasă și un mediu curat. Consumă cât le trebuie, când le trebuie. ÎI învață pe copii că fiecare ființă are nevoie de respect, atenție și odihnă. Că nu se poate fără curățenie și îngrijiri medicale. Și că nimeni nu e fericit fără prieteni, mișcare fizică și comunicare.

Știai că? 

  • Copii cu animale de companie au mai mult respect de sine si sunt mai empatici. Principiile sunt folosite cu succes și in terapia asistată de animale.
  • Animalele de companie îi ajută pe copii sa facă față evenimentelor neplacute din viață lor. Intrebați intr-un studiu la cine ar apela dacă ar fi triști, majoritatea copiilor a spus că prima dată ar vorbi cu animalele lor.
  • Se bâlbâie mai puțin, pentru că atunci când sunt mici, se simt comfortabil sa vorbeasca cu animăluțele lor și o fac mai des.
  • Învață să citească mai repede, pentru că exersează cu animalele lor.
  • Cu cât cresc mai înconjurați de animale de companie, cu atât au risc mai mic de a deveni alergici. Click pe link să vezi studiul.
  • Imi imaginez că nu este ușor să îi explici unui copil ce înseamna nașterea și moartea. Copii inteleg mai ușor ciclul vieții dacă au animaluțe. Le văd cum cresc, cum se înmulțesc și cum îmbătrânesc. Intr-un final, le văd cum dispar. Și înteleg un pic mai ușor.

Ce o să însemne asta pentru mine si familia mea?

  1. Când o să ieșim la plimbare, o să fie cu atât mai frumos. Si când o să avem o nouă jucărie de pluș, o sa învățăm să împărțim sau să ne respectăm. 
  2. Atunci când voi primi întrebări despre ce este iubirea, tristețea, fericirea, voi fi fericită să adaug câte ceva si din perspectiva lui Nicky. Are niște puncte de vedere valoroase, de care am putea să ținem cont. 
  3. Pe măsură ce anii trec, o sa învățăm împreună să apreciem timpul mai mult. Nicky mă va ajuta să le explic copiilor mei de ce este bine să avem grijă de sufletele din jurul nostru și cum le putem face viața mai frumoasă, chiar dacă au probleme de sănătate. 

Cu grijă și respect, copii și animalele se înțeleg perfect

Un animal de companie iubește și simte un copil de dinainte ca el să se nască. Câteodată, el simte înaintea mamei lui, cum energia vieții acelui copil crește. Cum ar putea ca cineva care te iubește de dinainte să te naști să iți facă rău? 

Cu grijă și supraveghere, animăluțele și copii mici se pot înțelege perfect. Pot deveni prieteni valoroși unul pentru altul. Părinților le va fi mai ușor să îi obișnuiască dacă animăluțele nu sunt chiar puiuți și ele. 

Dacă te gandești să primești un animaluț in familia ta, adoptă , te rog si nu cumpară. Parcă nu e drept să cumpărăm suflete, nu? Și sunt atâtea care ar avea nevoie de un cămin bun. Dacă ai deja și va doriți să vă măriți familia, înseamnă că sunteți tare norocoși.Iți doresc să ai putere să îi îngrijești pe toți asa cum merită și să te bucuri de ei!

Iți mulțumesc pentru timpul tău. Pentru toată lumea care mă întreabă; Nu, nu îl vom da pe Nicky. Si dacă ți-a plăcut bucata asta din sufletul meu, hai pe Facebook și Instagram. Mai găsești acolo părți din mine. 

Leave a Comment