INscrie-te
Subscribe to our creative news & articles We will be emailing you the updates.
Inscrie-te pentru noutati saptamanale!

D

Buna! Eu sunt Ana, medic veterinar, soție cu soț minunat si mămică de Nicolae, AKA cațel blond.

Bine ai venit pe blogul meu- DrPurice! Acesta este locul in care vorbesc despre ce mă pasionează la meseria mea.

Cine sunt si de ce scriu?

Facultatea am terminat-o in 2015. Am avut o mare șansă, aceea de a petrece un an făcând rotații clinice active și stagii de specializare la Vetmeduni, Viena. Acolo am consultat, tratat si intrat in contact nu numai cu căței si pisoi. Am avut pacienți iguane, șoricei, vaci, șerpi, pești, purceluși, porci, cai, ponei… Chiar și lame!

Am terminat sefa de promoție, sunt inscrisă la doctorat la Medicină Veterinara si chiar am susținut o lucrare in cadrul conferintei Amvac- Femeia Medic Veterinar la Iași! Mai am enorm de invățat, pentru că mi-am ales o meserie speciala. Responsabilitatea medicului veterinar este dublă. El poate să facă diferența și in viața animalelor, dar și a oamenilor lor.

Ultimii 10 ani din viata mea au fost in mare parte despre muncă și scoală. Lucrez de 5 ani ca medic veterinar. In ultimii 3 ani din facultatea mi i-am petrecut in clinici veterinare cu specializari diferite ca să capăt cât mai multă experiență. Am avut ocazia să merg la congrese naționale, internaționale si mondiale de specializare . Si am avut deosebita plăcere să tratez căței, pisoi, broscute, ulii, țapi, oi, șoricei, chichilla, iepurași, nimfe, iguana si șerpi. Ah, să nu uitam.. și bufnițe!

Avem animale de companie?

Da! Ne impartim viata intre traiul citadin cu Nicolae, zic Nechifor, zis Nicky si zile minunate cu Frunza, Scooby si Hanna, câinii noștri puternici, veseli si tare buni! Avem si 4 pisici: Cip, Atena, Pufosul si Remus. Toti sunt speciali, toti sunt ai noștrii si toți ne invață să fim oameni mai buni!

De ce sa citesti DrPurice?

Mie imi place cel mai mult la animaluțele noastre ca au idei, au preferințe si au dorințe. Le plac anumite mirosuri, le place să fie mângâiate intr-un anume fel și stiu clar cum vor să-și petreacă timpul și ce le face cu adevărat fericite. Sunt personaje, au personalitate si merită din plin ca cineva să vorbească și despre sufletul lor.

Comfortul psihic stă la baza stării fizice de bine. Știai că pisoii, cățeii și iepurașii fac boli specifice, declanșate de stres? Cred ca mulți medici veterinari pur si simplu nu mai au timp să vorbească despre ce putem face ca anumite afecțiuni să nu apară.

Hai cu mine in această călătorie, să vorbim despre cum poate fi mai bună calitatea vieții tale si a animăluțului tău!