Cum să economisești bani la veterinar

Câteodată, să iți duci câinele la cabinet e mult mai scump decât te așteptai. Vrei să știi cum să economisești bani la veterinar? Uite 5 idei!

In primul rând, câteva lucruri sunt de bază.

Noi avem o scrisorică de “Bun venit”. Încerc să le dau tuturor pacienților noi și in special, celor care au pentru prima dată cățel. Poate e o zi aglomerată șI nu avem suficient timp să vorbim. Atunci să rămănă scris! Poate oamenii se grăbesc și nu au putere in aceea zi să ne asculte. Nu-i nimic. Să fie scris. Câte dezastre emoționale, funcționale și financiare se pot preîntămpina dacă știi!

Mulți oameni află pur si simplu prea târziu ce ar fi trebuit să facă ca să nu sufere. Și ei și animalutele lor.

Pacienții noștri sunt foarte diferiți intre ei. Specii, rase și vârste diferite. Fiecare cu o o poveste. ȘI fiecare dintr-un alt mediu. Cu toate astea, unele lucruri rămân de bază.

1. Hrana

Te-ai întrebat vreodată ce fel de cazuri vede un medic veterinar? Intr-o zi oarecare. Ei bine, cel puțin 10% sunt afecțiuni digestive. Ca proprietar, unele lucruri nu ai de unde să le știi și e normal! Ca sa economisești bani la veterinar e bine să știi cum să-i hrănești. Tu credeai că dacă îi dai ce îi place mai mult, totul va fi bine. Sau dacă bobițele sunt scumpe, nu ar trebui să ai probleme. Nu e chiar asa. Unele bobițe chiar nu sunt ce trebuie. Iar o rolă intreagă de cascaval nu are cum să iți facă bine. Mai ales dacă ești un bichon de 5 kilograme.

Suntem diferiți. La oameni, tranzitul durează intre 20 si 30 ore. Știai că la câini durează intre 6 si 8? Și cred că ai observat că nici câinii , nici pisoii nu mesteca așa cum o facem noi. Există multe diferențe între ce avem nevoie și ce avem voie să mâncăm. Vorbește despre asta la următoarea vizită medicală.

2. Deparazitări interne și externe

Animaluțele trebuie deparazitate. Și intern și extern. Există atât de mulți paraziți care pot să îi îmbolnăvească. N-o să-ți vină să crezi, pe bune. Ca să vă faceți o idee, noi învățăm in facultate 2 ani despre ei. La Facultățile de Medicină umană, materia se predă intr-un semestru. Așa de multe sunt la animăluțe.

Există viermișori plați, rotunzi, incârligați. Există protozoare. Ai auzit de paraziți ai paraziților? Da, și ei pot să pună in pericol viața animalului tău. Deparazitează-i, fă-le examene coproparazitologice și adu-ți aminte când trebuie să o faci din nou. Protejează-i și protejează-te și pe tine și pe familia ta.

3. Vaccinează-i

Vaccinurile sunt esențiale. Fără vaccinuri, animalele suferă și costurile urcă. Să tratezi un câine de parvoviroză, poate fi, la propriu, de 30 ori mai scump decat vaccinul. Ca să nu mai punem la socotelă timpul irosit. De ce să stați voi prin clinici, in loc să vă distrați prin parc? Vaccinează-l și crede-mă, vei economisi bani la veterinar.

4. Sterilizări/ castrări

Știai că pe măsură ce fetița ta îmbătrânește, pot să apară multe probleme dacă nu e castrată? Piometru, tumori mamare, chisturi ovariene. Iar baiețeii? Hiperplazii prostatice, tumori testiculare, prostatice? Ca să nu mai punem la socoteală nenumărate accidente de mașină sau bătăi între pisoi, plecați să își cunoască aleasa serii.

Absolut nimeni nu vrea să se gândescă apoi la puiuții cărora atât de greu le găsim case. La ce se intâmplă cu ei atunci când nu o facem. E mult mai bine, mai omenesc si mai frumoasă lumea atunci când noi suntem responsabili și avem grijă de animăluțele noastre.

cum sa economisesti bani la veterinar
Pugs-ii sunt câini extrem de buni si de afectuoși. Fac parte din grupui raselor de caini cu sindrom brahicefalic.De obicei, proprietarii lor cheltuiesc pe an mai mult de un salariu mediu pe economie, numai cu ingrijirile medicale de care ei au nevoie.

5. Informează-te

Care ar fi ce mai important lucru ca să economisești bani la veterinar? Să știi! Când se fac deparazitările interne și externe și când se fac vaccinurile. Ce le dai de mâncare și când îi sterilizezi ca totul să fie bine. Când le tai unghiile, cum îi cureți în urechi, cât de des îi speli. Ce înseamna sănătate bucală? Să știi la ce să te aștepti dacă ai câine, pisică sau iguana. Să știi ce înseamnă un Bulldog francez atunci când iți dorești unul. Cum intervii intr-o situație de urgență,

E tare bine să ne informăm ce înseamnă un animal de companie înainte să ni-l luăm. Ce nevoi are el? Ca timp, ca bani, ca disponibilitate emotională. Asta este singura cale prin care poți cu adevărat să economisești bani la veterinar.

Leave a Comment