Ce cred pisicile despre noi?

Te-ai gândit vreodată ce cred pisicile despre noi? Oare ce le trece prin cap? De ce se bucură când ne văd? De ce câteodată au nevoie de noi si cateodată nici nu vor să știe că existăm?

In meseria mea, am ocazia sa văd cum intre oameni și animaluțe se nasc legături puternice, minunate și suprinzătoare. Am cunoscut oamenii care ar face orice pentru pisicile lor. Care au mai bine grijă de animalele lor de companie decât de ei. Am vazut cum pur și simplu, unii oameni se ințeleg din priviri cu animaluțele lor.

Te-ai intrebat vreodată cum te vede pisica ta? Ca pe om sau ca pe pisoi un pic mai mare?

Dacă stai să te gândești, o parte din răspuns vine din felul in care ne intâmpină când venim acasă. Pisicile vin spre noi și se leagană printre picioarele noastre, incercând să ne atingă. Ele vor de fapt să iși lase o urmă asupra noastră, să ne acopere cu feromonii pe care ii secretă in salivă și in glandele din zona capului. Asa făcea și mama lor cu ele când erau mici și se intoarceau din aventuri sau de la joacă.

ce cred pisicile despre noi?
in conclusion, in addition, however, whereas, similarly, after that, above all, for instance, in other words

firstly, secondly, thridly, most importantly, moreover
Ce cred pisicile despre felul in care ne purtam cu ele?

Pisicilor le place intensitatea scurtă si frecvența mare. Oamenii sunt obișnuiți să interacționeze des și cu intensitate scăzută.

Ce inseamna asta? Lor le place să fie mângaiate puțin si toată atenția noastră să fie pe ele. Iar nouă ne place să le ținem in brațe in timp ce ne uităm la televizor. Aici suntem diferiți. Dar pisicile nu sesizează asta. Poate că sunt mult mai puțin independente decât credeam, cel puțin din punct de vedere emoțional.

Legatura pe care un pisoi o are cu stăpânul lui este baza stării de comfort pe care el o are.

Un studiu din 2016 a arătat că pisicile se simțeau mai in siguranță și torceau mai mult cand proprietarii lor zâmbeau. Dacă pisicile petreceau timp cu străinii, nu erau influențate in niciun fel de starea lor psihică.

Acest studiu a subliniat ceea ce cercetatorii stiau deja. In 2015, au luat un ventilator și au atasat de ele panglici verzi. Pisicile si proprietarii lor au fost invitați pe rând intr-o cameră cu acest ventilator. La inceput, proprietarii și pisicile au stat linistiți intr-un colț al camerei, departe de ventilator. Nici una dintre pisici nu s-a dus să exploreze mașinăria cu panglici verzi, care pe deasupra mai scotea si sunete interesante. Dupa căteva minute, pisicile au fost lăsate singure. Câteva s-au apropiat de ventilator, dar intr-un final, toate s-au retras si mai mult in colțul opus al camerei. Intr-un final, proprietarul s-a intors si s-a apropiat impreuna cu ele de panglicile verzi. 79% dintre pisici s-au apropiat si ele, iar o parte dintre ele au inceput să se relaxeze și chiar să se joace cu panglicile. Iar asta numai dacă proprietarii zâmbeau și făceau și ei asta.

Dar ce cred pisicile despre lumea care le inconjoara?

Ele isi imaginează ca noi, oamenii, suntem niște feline mai mari si câteodată neindemânatice. Mai ales că ne impiedicăm din când in când de ele. Daca noi acceptăm o situație și suntem și incântați de ea, lor le va fi mai ușor să treacă prin ea.

Pisicile sunt mai stresate decât credeam. Cateodată când motănelul tău face o dermatită sau are probleme cu vezica urinară, bacteriile si fungii sunt secundari. De aceea, tratamentele care nu au in vedere cauza, nu funcționează. De foarte multe ori, aceste probleme sunt date de stres. Există chiar si denumiri de afecțiuni speciale, cum ar fi cistita idiopatică felină. Ea apare atunci când in casă există mai mulți pisoi care nu se ințeleg sau dacă ,din contra, pisica ta petrece prea mult timp singură.

ce cred pisicile despre noi?
in conclusion, in addition, however, whereas, similarly, after that, above all, for instance, in other words

firstly, secondly, thridly, most importantly, moreover

In concluzie, pisicile noastre ne vad ca pe niște pisoi mai mari. Au nevoie de noi ca să iși exprime afecțiunea, ca să invețe cum să reacționeze la lucrurile noi. Relația pe care o avem cu pisoii noștrii este baza stării lor de comfort. Se pare că sunt mai puțin independente decât credeam.

Leave a Comment