Beagle- regele giumbuslucurilor

Vă prezint regele ghiumbușlucurilor!

Unii dintre pacienții mei favoriți sunt câinii Beagle! Au povești extraordinare, fac lucruri ieșite din comun și nu ai cum să te superi pe ei! Unul dintre prietenii mei a ros intr-o după amiază picioarele mesei, astfel incât atunci când proprietarii au venit acasă, au găsit-o dărmată.

Imi place să ascult ce prostioare au mai facut, evident atunci când asta nu le pune in nici un fel in pericol viața. Și tind să mă imprietenesc cu stăpânii lor destul de bine. Sunt oameni veseli, energici, cu vieți frumoase și cu care mă văd destul de des. De cele mai multe ori, voiciunea, curiozitatea și super energia cățeilor lor le atrage și câte o vizita in plus la veterinar.

Câinii din rasa Beagle sunt vioi și foarte iubitori! Iși doresc să facă parte cu adevarat din familia lor. Sunt perfecți pentru cei care au copii mici si chef de aventură. Sunt cei mai buni câini pentru cei cărora le place să facă mișcare. Și sunt ce iți trebuie dacă vrei dragoste și atenție nelimitată.

Au peste 220 milioane de receptori pentru miros.

La inceput, oamenii i-au plăcut foarte mult pentru că aveau simțul mirosului foarte dezvoltat. Erau și incă sunt tare buni la a lua urma și la a găsi ceea ce iși doresc. Inițial, erau câini de vânătoare. Intre timp, nasul lor nu s-a modificat foarte mult. Au in continuare 220 milioane de receptori pentru miros, in timp ce noi avem doar 5 milioane.

Temperament Rasa Beagle
Vioi, veseli, prietenosi, extrem de energici, interesați de tot ce mișcă si miroase, independenți.

Dificil de dresat, insă cu cât se incepe mai devreme, cu atât e mai bine pentru toată lumea.

Intretinere Rasa Beagle
Sunt ușor de intreținut. Au nevoie de băi dese, pentru că se rostogolesc in orice miroase mai pregnant.

Unghiuțele trebuie verificate o dată la lună sau la 2 luni, iar urechile ar trebui controlate de proprietar o dată la 2 săptămâni.

Familii potrivite Rasa Beagle
Familii active cu copii mici. Ideal, au nevoie de o curte cu gard sau pot locui și la apartament, dar..

Au nevoie de minim o oră de exerciții fizice pe zi si sunt cei mai buni câini pentru aceia dintre voi cărora le place să meargă la alergat.

Afectiuni medicale Rasa Beagle
Displazie de sold, afecțiuni oculare, epilepsie, hipotiroidism

Chiar daca sună un pic copleșitor, sunt insă printre cele mai rezistente rase.

Singurul dezavantaj ar fi că sunt super curioși. Atenție la ingestia de corpuri străine: Lemne, lemnișoare, mingii de tenis, catarame.

Sansele ca un Beagle să vă apere casa sunt mici. Extrem de mici. De ce? Sunt prea prieteni cu toată lumea! Insă tocmai de aceea le e atât de ușor să cunoască oameni noi și să se obișnuiască imediat cu copii și alte animăluțe. De fapt, mi se pare că intr-un fel, au nevoie de un suflet cu care să relaționeze mereu. Se pot plictisi foarte ușor si atunci, iși vor găsi de lucru in cele mai creative moduri. In general, proprietarii lor sunt super indrăgostiți de ei. Insa majoritatea lor recunoaște că nu se așteptau la atâta creativitate din partea lor.

Beagle lemne joc beagle
therefore, in addition, in final, for instance, above all, after that
in addition, in final, for instance, above all, after that
In cate moduri poate un câine să evadeze din propria curte?

Sperăm că al vostru Beagle să nu fie cel care răspunde la această intrebare. Cel mai bun mediu pentru ei este la curte, dar atenție la garduri! Știu un Beagle care a evadat de 3 ori de acasa si de fiecare data a fost găsit la cel puțin 15 kilometri de casă.

Pentru ei, a identifica sursa unui miros reprezintă o rațiune de a fi. De aceea aeroporturile din USA au început să ii folosească pentru a indentifica mărfurile de contrabandă.

Dacă totuși locuiți la apartament și vă doriți un Beagle, trebuie să aveți in vedere că au nevoie de minim o oră de plimbare pe zi. Se ințeleg foarte bine cu oamenii activi, care obișnuiesc să meargă la alergat și vă pot insoți in plimbările de zi sau de noapte, incepând cu vârsta de 18 luni.

Dresajul si recompensele

Să stiți că sunt destul de greu de dresat. Fac parte din rasele foarte independente, dar pur si simplu n-ai cum să te superi pe ei. Vorbesc din proprie experiență.

Așadar, cu cât dresajul incepe mai devreme, cu atât e mai bine . Recompensele sunt foarte folositoare. Singurul lucru la care trebuie să aveți grijă e să nu le dați prea multe. Chiar dacă sunt adorabili și vor face aproape orice pentru mâncare, sunt una din rasele care devin foarte ușor supraponderable.

Key points:

  • Alegeți-vă zona de antrenament
  • NU inseamnă NU, BRAVO inseamnă Continuă
  • Nu incercati să dresați un Beagle cu burtica plină
  • Scurt și la obiect
Băile sunt, de obicei, pretex de iubire

Cu cât au parte de mai multă atenție din partea voastră, cu atât se simt mai linistiți. Au nevoie de timp si de iubire.

Beagle spalat. Beagle dresat. therefore, whereas, in addition, in final. In other Words. Beagle, Beagle, Beagle. In other words.

Dacă vă doriți un Beagle, inseamnă că sunteți oameni activi si veseli. Vă place probabil să faceți miscare, vă place să vă petreceți timp in aer liber. Sunteti pregatiți să vă măriți cu adevarat familia?

Dacă da, atunci vă felicit! Veti avea parte de povești extraordinare impreună si veți vedea că viața nu va mai fi la fel după. Sunt câini extrem de haioși, energici si expresivi. Le place să vorbească, să alerge, să mănânce si să iubească. Au nevoie de familii care să le acorde atenție, care să ii iubească necondiționat si care să ii asculte in tot ce au de zis. In final, vreți să stiți cum “cântă” un Beagle?

Vi-l prezint pe Oliver, căine iubit!

https://www.youtube.com/watch?v=_nrSxOilRIUț

Foarte mulți câini, de toate formele si culorile, iși asteaptă Omul potrivit.

Mulți Beagle, pe care oamenii și i-au dorit inițial, ajung in foster sau in adăposturi de câini. Câteodată proprietarii lor imbătranesc si nu mai pot să ii tină. Alteori oamenii nu se acomodeaza cu ei si nu mai pot avea grija de ei. Inainte sa va gândiți să cumpărați un suflet, asigurați-vă că adăposturile din apropiere nu au deja pe cineva care v-ar putea intregi familia. Câinii nu trebuie să fie de rasă ca să fie cei mai buni prieteni ai omului.

Leave a Comment