10 animale exotice pentru apartament

Există multe animale exotice mici și extrem de tandre. Nu fac multă gălăgie și nu au nevoie să fie scoase la plimbare. Sunt perfecte pentru cei care sunt foarte ocupați sau care nu au foarte mult spațiu. Au nevoie de un pic mai puțin timp ca un cățel sau pisoi. Și pot să te iubească la fel de tare.

1. Iepurașii

Iepure
Imagineaza-ti să stai la cafea cu el in fiecare dimineată. @dianamacesanu

Sunt ființe extrem de atașate. Nu tuturor le place să fie ținuți în brate, dar toți își fac oamenii să se îndrăgostească de ei. Au ritualurile lor matinale. În mod surprinzător, adora bananele. Cunosc cupluri care au divortat, dar care se comportă cu iepurașii lor ca cu niște copii de care au amândoi grijă. De cele mai multe ori, sunt lăsați liberi prin casă. Pot fi invățați să folosească litiera. Tind să roadă și să sape, așa că fă-ți temele bine înainte să îi aduci acasă.

2. Dihorii

Dihor
Unii dintre cei mai inteligenti exotici out there Photo@PharmaHempComplex

Sunt animale exotice pentru apartament geniale! Extrem de jucăuși și inventivi! Au nevoie de cel puțin 4 ore pe zi în afara cuștii. Locurile lor trebuie să fie ample și creativ amenanjate. Ideal, ar trebui să fie cel puțin 2. Se plictisesc ușor și tind să intre în încurcături. Mai ales dacă nu sunt supraveghiați. Dar credeți-mă, merită. Pe al nostru îl chema Ivan.

3. Păsărele

animale exotice de apartament
Toate caracterele, culorile si formele. Crezi ca ti s-ar potrivi? @MF Evelin

Peruși, canari, cinteze.. Ce te atrage? Nimfe sau papagali? Toți sunt colorați si frumoși. Unii mai vorbăreți decât alții. Au nevoi diferite și trebuie să fim atenți la ele dacă ni-i dorim. Cele mai liniștite mi se par turturelele diamant. Sunt blânde. Pot fi lăsate libere prin casă si nu au nevoie de îngrijiri speciale. Sunt destul de rezistente pentru un suflețel așa mic.

4. Crabii pustnici

animale exotice de apartament
Cam cat de simpatic poate fi un sufletel? de la mine ai un 10, micule! @aquatic_ares

Un pic mai exotici, dar foarte interesanți. Au personalități aparte, bine conturate. Nu sunt neapărat genul de animăluțe pe care să le mângâiem. Le e bine dacă se află în compania altor crabi. Un acvariu de un metru cub ajunge pentru câțiva crabi mici. Mie mi se par niste animale exotice pentru apartament extrem de relaxante.

5. Aricii

animale exotice de apartament
Arici african @ adobestock

Știai cât de simpatici sunt? Au o viață de noapte foarte intensă. In general, sunt activi și au nevoie de cuști mari. Nu le place neapărat compania altora din neamul lor. Dar sunt blânzi cu oamenii. Se bucură atunci când sunt lasați afară, să exploreze. În mod supraveghiat.

6. Hamsterii

animale exotice de apartament
Cine nu a avut hamster atunci cand era mic? @TetyanaKovyrina

Cred că 80% dintre prietenii mei au avut hamsteri când erau mici. În loc de pisoi sau căței, părinții noștrii ne luau hamsteri. Erau mai mici și mai ușor de întreținut. Sunt ușor de dresat . Cei sirieni se descurcă și dacă sunt singurei. Cei pitici au viață lungă și frumoasă dacă sunt minim doi. Două fetițe sau doi băieței. Au nevoie de cuști ample, de cel puțin 2 metri cubi. Trebuie să aibă rotițe de alergat, lucrușoare de ros si așternut absorbant. Mai au nevoie de o căsuță mică, apă și mâncare.

7. Porcușorii de Guineea

Porcusori de Guineea
Cei trei purcelusi (de Guineea) @Karlijn Prot

Chițăie și au nevoie de mult spațiu. Nu prea știu să se cațere. Se bucură când sunt luați in brațe. Cel mai mult le place la nebunie să exploreze și să se joace cu noi. Sunt animale exotice care s-au adaptat foarte bine la viața de apartament.

8. Reptile

Cameleon
Culori de bijuterie @bebesaurus

Nu sunt la fel de prietenoase ca mamiferele, dar pot fi animale exotice foarte potrivite pentru apartament. Geko leopard și cu creastă sunt foarte simpatici și ușor de întreținut. Agama cu barbă e mereu zâmbitoare. Șarpele de porumb poate fi și el o opțiune. Dacă nu cumva decide să evadeze. E foarte frumos și docil, însă interesează-te înainte să îți iei unul. Nu de alta, dar ca nu cumva să te trezești că îți dispare. Și nu în ultimul rând, cameleonii! Au nevoie de un pic mai multa grijă, dar sunt superbi!

9. Chinchilla

animale exotice de apartament
Cei mai jucăuși pacienți ai mei @oxbowindonesia

Sunt mici, cu personalități mari. Nu își doresc neapărat să fie mângâiate, dar adoră să se joace. Se înțeleg foarte bine cu copilașii mici. Au nevoie de cuști imense, cel puțin doi metri pe doi. Cu cât mai mari, cu atât mai bine. Le place să fie mai răcoare.

10. Șoriceii

animale exotice de apartament
Poate nu pentru toata lumea. Dar sunt suflete si ei @Alexas Fotos

Au nevoie de un loc mare, cu mai multe etaje. Pentru că sunt foarte mici, pot fi greu de manevrat. Mi se pare foarte interesant cum îi dresează oamenii. Satisfacțiile proprietarilor sunt imense. Atunci când sunt animale de companie, calitatea vieții lor este mult mai bună decât in orice alt context. Sunt foarte fericiți când sunt mai mulți. Și nu au nevoie de prea mult din partea noastra. Iubire și un strop de atenție.

Leave a Comment